Mărci fake de ceasuri oferind false „reduceri”

Pe Amazon se vând zeci de mii de ceasuri. Ocazional, în widgeturile preluate automat de pe Amazon veți vedea anumite ceasuri care arată fabulos și sunt oferite, aparent, cu reduceri semnificative. Firește, ca și comerciant, Amazon nu are control asupra calității mărcilor de ceasuri (mii) pe care le comercializează, drept pentru care suntem gata să vă venim în ajutor cu câteva sfaturi.

Următoarele mărci care oferă în mod obișnuit „mari reduceri” pe Amazon sunt doar câteva dintre cele care trebuie evitate, ele fiind de fapt mecanisme asamblate în China și revândute sub un brand care de regulă sună cât mai pompos cu putință:

- Breytenbach
- Burgmeister
- Carlo Monti
- Ingersoll
- Stuhrling
- Yves Camani (nu toate; multe au un preț rezonabil, în jur de 30-50£)

Dacă nu credeți, puteți vizita piața internațională Alibaba.com pentru a vă convinge. Ceasuri care sunt oferite la „mari reduceri” pentru prețuri de câteva sute zeci de lire sterline (un ... chilipir!) costă de fapt 20-30 de dolari cumpărate bulk, din China. Chinezul pune pe ele ce brand cere clientul, și le vopsește cum vrea acesta. Și să nu credeți că tourbillon-ul chiar funcționează. Pur și simplu în intervalul 100-200 lire (aprox. 500-1000 RON) singurele ceasuri de valoare care pot fi găsite ocazional la preț redus sunt ceasurile mărcilor consacrate, mai puțin „arătoase”, dar cu siguranță de încredere și fiabile. Un ceas automatic cu tourbillon costă cel puțin 5000 de lire și majoritatea, de fapt, costă multe mii de lire.

Decât să dați câteva sute de lei pe o mizerie de ceas, care e posibil să arate bine o lună, două (până se oxidează) mai bine dați aceeași suma pe un ceas de marcă, pe care îl puteți achiziționa profitând de o reducere.

Sigur, chinezii fabrică și mecanisme foarte ok (multe mecanisme Sea Gull care se regăsesc chiar în unele modele entry-level ale mărcilor consacrate, cum ar fi Timex), funcționale, de încredere și destul de complexe (dar nu senzaționale) dar ele nu costă mai mult de 25 de lire sterline. Este pur și simplu incorect să ceri 100 sau 200 de lire pe un ceas care, chiar dacă funcționează bine, chiar nu face banii ăia - oricât de arătos ar fi pe dinafară. Dacă vreți neapărat un ceas chinezesc cu nume pompos încercați brandurile „Pierre Chaubert” sau „Alpha Saphir”. Sunt aceleași mecanisme chinezești, ceasurile arată bine, dar prețul e corect (câteva zeci de lire, adică în jur de 200-250 RON cu tot cu transportul în România).

Atunci când cumpărați un ceas trebuie să aveți în vedere și faptul că un ceas de marcă își păstrează o bună parte a valorii în cazul în care veți fi obligat / -ă să renunțați la el. Altfel zis, un ceas serios e o investiție, spre deosebire de un ceas replică sau o chinezărie a cărui achiziție nu înseamnă altceva decât pierderea unor bani. Dacă dați astăzi 1000 de lei pe un ceas Seiko veți reuși să-l revindeți cu 2-300 de lei peste un an sau doi, dacă e bine păstrat. Sau cel puțin aveți siguranța că îl veți putea folosi cu încredere în următorii 20 de ani. Ceea ce nu se va putea spune despre un ceas fake.

Newsletter

Înscrie-ţi email-ul tău la newsletterul nostru

 

Amazon şi logo-ul Amazon sunt mărci înregistrate ale Amazon.com, Inc. sau ale afiliaţilor. Trompeta.ro este înscris în Programul de Asociere al Amazon Europe S.a.r.l., un program de afiliere care permite site-urilor înscrise să facă reclama contra cost pentru Amazon.co.uk/Javari.co.uk.

--- Acesta ghid de cumpărături NU este un magazin online. Produsele sunt livrate către clienţi chiar de către Amazon.co.uk. ---