Câte ceva despre livrare

Citiţi cu atenţie sfaturile de mai jos, deoarece vin de la cineva care are experienţă în cumpărăturile online. La finalul articolului sunt câteva linkuri luate direct de pe site-ul Amazon.co.uk şi care vă vor ajuta să aflaţi lucruri suplimentare.


În primul rând, priviți filmul de mai jos.

 Livrarea produselor se poate face atât prin Poşta normală, cât şi prin DHL / curier rapid ("Express delivery"). Metoda de livrare o veţi alege în pasul final al comenzii. Pentru comenzi mai importante vă recomandăm să alegeţi "Express Delivery", chiar dacă e mai scump. Aveţi însă siguranţa că veţi primi coletul la uşă. Pentru comenzi mici, care conţin cărţi sau jocuri video, puteţi alege fără probleme Poşta dar aveţi grijă, pentru că la oficiile poştale din România nu puteţi ridica produsul dacă nu dovediţi că locuiţi la adresa de pe colet.
 

În cazul în care comanda e compusă din mai multe produse din game diferite puteţi opta între:
 

 • - livrarea succesivă, pe măsură ce produsele sunt aduse în centrul de trimiteri al Amazon;
 • - sau livrarea simultană, cu un singur pachet / transport (asta înseamnă că veţi aştepta momentul livrării până la centralizarea ultimului produs).


Din experienţă vă putem spune că o livrare durează în general 2-7 zile. Dacă trec mai mult de 10-14 zile de la comandă fără să fi primit nimic, şi în centrul dvs. de comenzi de pe Amazon scrie că ar fi trebuit să primiţi comanda, pregătiţi-vă să cereţi un refund sau încercaţi să luaţi legătura cu serviciile poştale pentru a vedea dacă nu cumva s-a pierdut coletul.
 

Tot din experienţă vă putem spune că datele estimate pentru sosirea coletelor, care apar pe site în centrul dvs. de comenzi, sunt foarte realiste. De exemplu, dacă faceţi o comandă în data de 6 iulie şi pe site apare ca dată probabilă a livrării 12 iulie, sunt şanse 90% să primiţi într-adevăr comanda în jurul acelei date.
 

Acelaşi lucru îl putem spune şi despre pre-comenzi. Multe produse pot fi cumpărate înainte de apariţie. Banii nu vor fi extraşi de pe card decât în momentul livrării iar livrarea va avea loc mereu la data promisă (de exemplu, dacă pe site scrie că o cameră foto o să apară oficial pe 13 august, atunci pe 13 august va apărea!).
 

În general costurile livrării sunt absolut rezonabile (livrarea unui pachet mic, care conţine de exemplu câteva cărţi sau o cameră video, costă sub 10 lire), dar cel mai bine este să fiţi atent/-ă la costurile care vor fi afişate la finalizarea comenzii.
 

Informaţii suplimentare

 

 • - Delivery rates in Europe zone 3 - costurile de livrare către România. Pe scurt, livrarea e în jur de 5.69 £ cu Poşta sau 20 £ cu Priority, plus 0.49 £ pentru kilogramele suplimentare. În exemplul din film livrarea a costat 5.69 £ și a durat 5 zile (din care 3 zile lucrătoare - comanda a fost pusă într-o sâmbătă, produsul a fost livrat luni și a ajuns joi cu poșta normală).
   
 • - VAT on goods sold on Amazon şi Tabel TVA - informaţii despre TVA. Întrucât legislaţia europeană obligă Amazon să includă şi TVA-ul locaţiei clientului (în cazul de faţă, România) atunci când vinde cuiva din interioriul UE, clienţii români vor plăti şi TVA. Vestea bună este că preţurile afişate pe site includ TVA-ul din Marea Britanie care este foarte aproape de nivelul din România (20% vs. 24%), deci preţul final pentru clienţii români nu va fi decât cu 2.98% mai mare decât cel afişat pe site. La cărţi preţul va fi cu 9% mai mare, deoarece TVA-ul la cărţi în Marea Britanie e 0% şi în România e 9%.

  Exemplu de calcul: să presupunem că vrem să cumpărăm un ceas care are pe site preţul de 123.00 £. Asta înseamnă că preţul produsului fără TVA este de 123/1.20=102.50 £ dar pentru clienţii români, preţul final de pe factură va fi de 102.50*1.24=127.10 £, deci cu 4.10 £ (aprox. 23 RON) mai ridicat. Se adaugă 5.69 £ livrarea. Folosiţi calculatorul »

   
 • - Return & refund policy - politica de returnare a produselor. În rezumat, puteţi returna în termen de 30 de zile orice produs defect, dar nu trebuie să alteraţi ambalajul original şi etichetele produsului. DVD-urile/jocurile video/CD-urile care au fost desigilate nu mai pot fi returnate.
   
 • - Întrucât Amazon.co.uk e persoană juridică britanică, procedurile de comerţ online trebuie să respecte legislaţia britanică. Mai multe amănunte pe site-urile guvernului britanic: Distance selling regulations şi Consumer Direct


Start la cumpărături!

Newsletter

Înscrie-ţi email-ul tău la newsletterul nostru

 

Amazon şi logo-ul Amazon sunt mărci înregistrate ale Amazon.com, Inc. sau ale afiliaţilor. Trompeta.ro este înscris în Programul de Asociere al Amazon Europe S.a.r.l., un program de afiliere care permite site-urilor înscrise să facă reclama contra cost pentru Amazon.co.uk/Javari.co.uk.

--- Acesta ghid de cumpărături NU este un magazin online. Produsele sunt livrate către clienţi chiar de către Amazon.co.uk. ---