Un înotător britanic a parcurs 530 de kilometri pentru a trage un semnal de alarmă

0
816
views

Lewis Pugh, un înotător britanic în vârstă de 48 de ani specializat în curse de anduranță a înotat nu mai puțin de 530 de kilometri pentru a trage un semnal de alarmă asupra poluării oceanelor.

Cursa lui Pugh. Foto: cont oficial Twitter

Lewis Pugh a pornit la drum pe 12 iulie din Cornwall (în partea de vest a Marii Britanii) și a înotat de-a lungul coastei de sud a Angliei, în Canalul Mânecii. A parcurs zilnic 10-20 de kilometri. În toată această perioadă s-a odihnit doar 5 zile, forțat de vremea nefavorabilă. Când nu a înotat a stat pe un mic iaht care l-a însoțit în toată această cursă.

Atunci când a ajuns la capătul cursei, la Dover, a fost așteptat ca un erou de Ministrul Mediului, Michael Gove. Performanța sa a fost certificată de Asociația britanică de profil. Lewis Pugh a declarat la final că din câte a putut observa numai vreo 7 km2 din toată suprafața de 750.000 km2 pe care o are coasta maritimă britanică la Marea Mânecii par a fi cu adevărat protejați, restul fiind plini de gunoaie…

Mesajul meu e unul foarte, foarte banal: oceanele noastre sunt în criză

Ajuns la mal, britanicul – care a devenit un erou pentru ecologiști – a declarat: „Mesajul meu e unul foarte, foarte banal: oceanele noastre sunt în criză. Dacă nu începem să luăm măsuri imediat, nu știu ce putem face ca să le salvăm. Nu putem să tot amânăm. Am făcut-o deja pentru mult prea multă vreme.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here