Panasonic își va evacua sediul central din Marea Britanie

Cunoscutul producător japonez își va muta sediul central pentru Europa din Marea Britanie la Amsterdam, ca urmare a Brexitului.

0
1081
views
Panasonic va transfera sediul central din Londra pe continent. Foto: panasonic.co.uk

Mișcarea va fi făcută în mai puțin de 2 luni, mai precis pe parcursul lunii octombrie 2018, și este generată de teama japonezilor că ieșirea Marii Britanii din UE ar putea complica regimul taxelor vamale aplicate electronicelor.

De altfel, în perspectiva Brexitului (care se va produce efectiv în martie 2019, deși încă nu e clar cum și în ce condiții) o mulțime de companii prestigioase multinaționale au anunțat că își vor muta sediile centrale din Marea Britanie pe continent. Se pare că autoritățile japoneze au de gând să trateze Marea Britanie drept „paradis fiscal” în cazul în care britanicii vor micșora taxele în încercarea de a atrage sau de a convinge companiile străine să rămână pe teritoriul lor, ceea ce ar crea alte neplăceri companiilor japoneze, acasă la ele.

Cum „paza bună trece primejdia rea”, japonezii preferă să nu mai aibă de-a face în nici un fel cu Brexitul și preferă să își măsuri de siguranță. Panasonic ar putea ajunge să plătească taxe mai mici în Marea Britanie, dar vor fi obligați să plătească îndoit acasă la ei.

Japonia este un investitor important în Marea Britanie. În acest moment peste 800 de companii cu capital japonez generează mai mult de 100.000 de joburi pe teritoriul Marii Britanii. Majoritatea companiilor de operațiuni financiare au anunțat deja că își vor muta operațiunile din Londra pe continent. Din cauza Brexitului Londra și este, de altfel, într-un pericol real de a-și pierde poziția de al doilea centru financiar major al planetei, după New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here