Ridicol: „asasinii” din cazul Skripal au apărut la televiziunea rusă

Doi gay ruși ar fi purtat cu ei de la Moscova la Londra toxina novicioc ascunsă într-o sticluță de parfum, apoi ar fi luat trenul 150 de km până la Salisbury pentru a-l otrăvi pe fostul agent rus Skripal. I-au uns clanța ușii cu toxina și au plecat bine mersi, făcând cale întoarsă la Moscova.

0
1003
views
„Asasinii” lui Skripal au apărut la tv rusă pe 12 septembrie

Autoritățile britanice făceau vâlvă în urmă cu circa o săptămână publicând portretele a doi indivizi de naționalitate rusă care, ziceau englezii, ar fi fost „asasinii” din cazul Skripal. Aceștia ar fi venit cu avionul de la Moscova, ar fi pus novicioc pe clanța ușii lui Skripal din Salisbury, apoi ar fi plecat iarăși la Moscova.

Povestea e suficient de ridicolă în sine, și greu de crezut, pentru că nimeni nu știe cum puteau doi asasini profesioniști să transporte prin două aeroporturi atât de traficate (Domodedovo, Moscova, și Gatwick, Londra) o toxină așa de puternică, apoi să o mai și plimbe până la Salisbury (cam 150 de km distanță față de Londra) și să o întindă pe clanța lui Skripal fără să pățească nimic, întorcându-se bine mersi înapoi la Moscova. Pentru ca misterul să fie total englezii au zis că respectivii „șpioni” au intrat pe teritoriul țării sub nume false, Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov, rămânând ca adevărata lor identitate să fie descoperită mai târziu.

Dar pentru ca ridicolul să fie deplin, rușii i-au descoperit pe cei doi înaintea englezilor și partea proastă e că îi cheamă chiar… Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov. Mai mult, după fețele pe care le au nu prea par „șpioni”, cu atât mai puțin James Bond în acțiune, ci sunt doi rusnaci tipici cu ceva votcă în ADN și privire alcoolic-cleioasă. Conform declarațiilor date la tv rusă cei doi doar se plimbau pe la Londra și au zis să dea o raită și prin Salisbury și mai ales pe la Stonehenge (care e foarte aproape de Salisbury). Pe 3 martie nu au stat prea mult în oraș, fiindcă vremea era urâtă, dar pe 4 martie s-au reîntors și s-au plimbat mai mult prin oraș, vrând să vadă mai ales catedrala. Cei doi se pare că au în Rusia un business cu suplimente nutritive pentru sportivi. Relația dintre cei doi pare destul de ciudată, Margarita Simonyan – redactor șef Russia Today și autoarea interviului cu cei doi – lăsând de înțeles că ea ar bănui că indivizii sunt cam… gay.

Totuși, unul dintre ei – Boșirov – ar fi zis la un moment dat, fiind întrebat dacă avea cu el o sticlă de parfum feminin Nina Ricci plină cu novicioc: „Oare nu ar fi fost ridicol pentru doi bărbați hetero să aibă cu ei sticluțe de parfum feminin? Vameșii ar fi remarcat imediat treaba asta, ne-ar fi pus întrebări și ar fi controlat-o.”

Englezii ar trebui să-l angajeze pe Mr. Bean anchetator în acest caz – cu siguranță ancheta ar fi mai puțin comică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here