Julian Assange s-a ținut de cuvânt: toată arhiva Wikileaks se poate descărca liber

0
1987
views
Julian Assange. Foto: Wikimedia
Julian Assange. Foto: Wikimedia

Julian Assange a promis că dacă va fi arestat va publica toată arhiva de documente Wikileaks, și se pare că s-a ținut de cuvânt. Aceasta este disponibilă acum la adresa

https://file.wikileaks.org/file/

unde curioșii pot găsi o mulțime de lucruri interesante, inclusiv „vault7”, emailurile lui Hillary Clinton sau cele legate de John Podesta. Toate acestea erau cunoscute, dar acum se pare că pot fi descărcate variantele originale, necenzurate. Avem de-a face cu un număr imens de documente, care vor necesita săptămâni, poate luni întregi doar ca să fie indexate.

Julian Assange a fost „extras” din ambasada Ecuadorului de la Londra (unde se refugiase de 7 ani) pe data de 11 aprilie după ce ecuadorienii au refuzat să-i mai prelungească azilul politic. Fostul președinte al Ecuadorului, Rafael Correa, cel care îi acordase azilul politic lui Assange, a declarat pe rețelele sociale că succesorul său, Lenin Moreno, „s-a umplut de rușine” acceptând cererea americanilor, dar și a britanicilor, de a-l da afară din ambasadă pe Julian Assange. Rafael Correa îl acuză pe succesorul său că e corupt și că distruge țara. În mod ciudat, Facebook i-a suspendat pagina oficială lui Rafael Correa imediat după reacțiile acestuia vizavi de arestarea lui Assange.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here