RCS-RDS anunță un nou record de portări

Conform unui comunicat oficial al companiei, în ultima lună s-au portat la Digi (telefonie fixă și mobilă) peste 35.000 de numere

0
1335
views
Foto: Digi24.ro
Foto: Digi24.ro

Conform comunicatului companiei, luna aprilie 2019 a adus pentru rețelele de telefonie mobilă și fixă ale grupului Digi | RCS & RDS cele mai bune rezultate la portabilitate înregistrate în ultimele 16 luni, potrivit statisticilor comunicate de ANCOM (portabilitate.ro). Creșterea semnificativă a fost generată de numerele portate în rețeaua fixă – 5.212, cel mai bun rezultat înregistrat de companie, sub raportul portabilității în rețeaua fixă, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019.

Rețeaua Digi Mobil a reconfirmat, în aprilie, poziția de cea mai atractivă rețea mobilă din România, la capitolul portabilitate, cu peste 29.830 de numere portate. În perioada ianuarie – aprilie 2019, Digi a atras în rețelele sale de telefonie fixă și mobilă 124.755 de numere, ceea ce reprezintă un progres cu 37% față de aceeași perioadă a anului anterior.

„În primul trimestru al anului, circa 37% din totalul numerelor portate în rețelele de telefonie fixă și mobilă, lună de lună, au avut ca destinație rețelele Digi. În aprilie, compania noastră a depășit pragul de 40% cotă de piață în domeniul portabilității generale, în timp ce portările în rețeaua noastră de telefonie fixă, în aceeași perioadă, au reprezentat peste 67% din totalul numerelor fixe portate. Ne menținem în topul preferințelor consumatorilor români, ceea ce ne bucură și ne motivează să sporim atât calitatea serviciilor noastre, cât și diversitatea și accesibilitatea ofertelor”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație RCS & RDS S.A.

În 2017, Digi Mobil a lansat serviciile VoLTE (4G) și VoWiFi, care au dus calitatea apelurilor la standarde high-definition. În luna martie 2019, operatorul de comunicații electronice a extins la nivelul întregii rețele de telefonie mobilă (3G și 4G) calitatea vocală Voice HD. Ofertele de abonamente ale companiei sunt imbatabile, pornind de la 2 euro + TVA / lună. Spre comparație cel mai ieftin abonament de telefonie mobilă de la Telekom costă 5 euro + TVA / lună în timp ce abonamentele rivalilor de la Orange și Vodafone sunt mult mai scumpe.

Avantajele competitive adăugate serviciilor de telefonie mobilă, de la lansarea în 2007 până în prezent, și creșterea constantă a acoperirii rețelei au menținut Digi Mobil în poziția de lider al pieței de portabilitate pe acest segment, în cei aproape 11 ani de existență a serviciului de portabilitate în România. În 2018, peste 300.000 de numere s-au portat în rețelele de telefonie fixă și mobilă ale operatorului, din care peste 278.000 în rețeaua Digi Mobil.

Potrivit Raportului anual pentru 2018 al companiei-mamă Digi Communications N.V., la finele anului trecut, filiala din România înregistra 1,2 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), în segmentul telefoniei fixe, și 3,4 milioane RGU, pentru serviciile de telefonie mobilă și date mobile.

Conform informațiilor furnizate pe portabilitate.ro al doilea operator în ordinea preferințelor românilor a fost în primul trimestru din 2019, cu peste 53.000 de numere portate. Către Vodafone nu au migrat în primul trimestru din 2019 decât 44.000 de numere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here