Am greșit cu o singură zi

Alegerile s-au încheiat, dar PSD-ul rămâne cu o mare responsabilitate pe umeri.

0
997
views
Trandafiri roșii
Trandafirii pesediști s-au ofilit la alegerile prezidențiale. Foto: Pixabay

În seria de articole în care argumentam că „un vot pentru Viorica Dăncilă este un vot irosit” (aici și aici) am spus că a doua zi după alegeri Viorica Dăncilă va deveni istorie la PSD.

După cum s-a putut constata, am greșit cu o singură zi. Viorica Dăncilă a pierdut șefia PSD nu a doua zi, luni 25.XI, ci marți. În acest moment la PSD e o conducere interimară asigurată de domnii Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Doamna Dăncilă a fost înlăturată de la conducere. Oficial, epoca „Dragnea” a luat sfârșit.

Din păcate, odată cu pierderea anticipată a alegerilor prezidențiale PSD-ul a aruncat în criză toată stânga românească. Fiindcă este singurul partid serios de stânga. România este o țară paradoxală: o țară care ar avea atâta nevoie de politici de stânga, votează constant cu dreapta. Așa ceva ori e de noaptea minții, ori e un semn că până acum românii de fapt nu prea au avut opțiunea alegerii unui partid de stânga, și refuză să gireze cu votul lor niște lupi îmbrăcați în haine de oaie.

Tocmai de aceea viitoarea generație de lideri ai PSD va avea marea responsabilitate de a reface încrederea populației în politicile de stânga. Nicăieri pe planeta aceasta dreapta nu a dus la progres. Politicile sociale și economice care ne încântă atât de mult în occident sunt produsul politicienilor de stânga, socialiști și comuniști. E cazul să se afle și la noi acest lucru. E cazul să afle și pesediștii că nu e suficient să „dai” salarii și pensii mai mari (e bine, dar nu suficient!) doar la populația direct dependentă de tine (bugetarii și pensionarii), abandonând complet salariații din privat (peste 4 milioane) și salariații din diaspora (probabil peste 2,5 milioane) în voia „pieței libere”. Un adevărat partid de stânga nu ar fi discriminat diversele categorii de salariați și s-ar fi gândit cum poate să ajute toată clasa muncitoare din România, sau de origine românească, nu doar personalul bugetar. Pentru că tocmai de aceea, fiindcă nu se simt deloc ajutați sau reprezentanți de vreun partid, ajungem să avem muncitori care votează președinți de dreapta.

În fond, ce a făcut „marele partid de stânga” pentru ei?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here