„Varianta” Centaurul: cineva își bate joc de mințile noastre

Centaurul este un animal mitologic, jumătate om jumătate cal, care trage cu arcul sau aruncă în dușmani cu lancea.

0
433
views

Ați văzut vreodată cum este reprezentat un centaur? Centaurii, în mitologia greacă, erau niște creaturi cu bust de om „montat” pe un corp de cal. Reprezentarea lor tradițională era cu un arc sau cu o lance în mână deoarece erau foarte războinici.

Dar în Cartea Apocalipsei avem un amănunt interesant. Când se deschid pecețile cu călăreții apocalipsei (cartea 6), primul călăreț vine pe un cal alb, i se dă o coroană (în latină: CORONA) și este înarmat cu un arc, instrument prin excelență al străpungerii.

Ca o seringă.

Primul călăreț al Apocalipsei, este, așadar, un fals salvator. Purtându-și CORONA și ÎNȚEPÂND umanitatea cu ceva lung și subțire el de fapt nu salvează pe nimeni de nimic, ci doar anunță dezastrele ce vor veni.

Al doilea călăreț vine pe un cal roșu-brun și, cu sabia lui mare, aduce războiul. În latină culoarea roșiatică e RUFUS. RU-F-US poate fi „RUssian Federation”. Sau poate fi „RUssian Federation United States”, toată lumea fiind de acord că războiul din Ucraina de fapt este un război Rusia-SUA, în care ucrainenii joacă doar rolul de pion la sacrificiu. Eliminăm litera F și rămâne RU-US. Mai mult: culoarea acestui cal care anunță venirea războiului este, în grecește, PYRRHOS. În alfabetul chirilic literele PY se citesc RU. Inițialele Rusiei. Iar RHOS este începutul cuvântului ROSSYA – denumirea endonim a Rusiei.

Al treilea călăreț al Apocalipsei vine pe un cal negru și anunță foametea. Dar este o foamete artificială, pentru că pământul va rodi în continuare măsline și struguri. Prețul untdelemnului și al vinului nu va crește. Va crește, în schimb, peste limitele acceptabilului, prețul alimentelor, adică grâul și orzul. Însă întrucât nu va crește și prețul untdelemnului și al vinului, înseamnă că planeta va continua bine-mersi să rodească. Problema va fi, așadar, una de „distribuție”. Dar cum se zice negru în latină? NIGER. În inima Africii avem cele două țări cu acest nume, Niger și Nigeria, ultima fiind cea mai populată țară a Africii (216 milioane de locuitori). Prin extensie, continentului african i se zice „continentul negru”, fiind populat majoritar de negri. Al treilea călăreț ar putea anunța, așadar, foametea care va veni peste continentul negru, declanșată de războiul dus de Rusia.

În sfârșit, al patrulea călăreț vine pe un cal „șarg”, adică gălbui-pal. În latină se zice PALLIDUS, în grecește CHLOROS. Călărețul acesta este singurul identificat fără nici un dubiu. El este însuși Moartea și este singurul care nu vine singur, ci aduce cu sine Iadul (în grecește HADES, în latină INFERNO) care „culege” sufletele celor distruși de război, foamete sau moarte pur și simplu. Nu este prea clar cum ar putea veni Iadul pe pământ. Fiind populat de „draci” (diavoli), ar putea însemna că Sf. Ioan s-a gândit de fapt că deschiderea peceților va culmina cu venirea dracilor pe pământ.

Povești, desigur. Dar atunci de ce decidenții de la Organizația Mondială a Sănătății au hotărât să dea numele ultimei variante importante de coronavirus, … „Centaurul”?!

Alfabetul grecesc are suficiente litere, slavă Domnului. Totuși, după primele patru (alpha – beta – gamma – delta) s-a sărit direct la a… cinsprezecea! Omicron. Anagramați Omicron, și va rezulta MORONIC. Știți ce înseamnă MORONIC în engleză?

„Cretin”, „dobitoc”.

Mă îndoiesc că s-a hotărât acest „salt peste litere” întâmplător. Oare să nu-și fi dat seama nimeni că Omicron, citit altfel, înseamnă „cretin”?

Acum, din atâtea variante de animale, lilieci, pangolini, șerpi, veverițe, lăcuste și câte și mai câte, ăștia de la OMS nu găsesc de cuviință să-și numească virusul decât după o creatură mitologică al naibii de apropiată, ca reprezentare, de primul călăreț al Apocalipsei, falsul salvator care ne înțeapă pe toți aducând cu sine CORONA.

Varianta „Centaurus”.

Ce vor să ne zică?

Cu Omicron, care în esență dă niște muci, e clar ce au vrut să ne transmită: „sunteți niște cretini și vă facem la buzunare cum vrem noi”.

Dar cu… Centaurus?

Să fie vorba de sfârșitul, în fine, al acestei porcării numite Covid? În mitologia greacă centaurii sunt învinși de tribul lapiților în bătălia denumită Centauromachia. Vor deștepții ăștia tâmpiți să ne transmită subtil că toată porcăria Covid se apropie de „bătălia finală”? Vom învinge tusea și mucii?

Sau ăștia care ne conduc au luat-o razna? „Centaurus”, de fapt, e denumirea celui dintâi centaur, cel care dă și denumirea constelației. Se zice că el i-ar fi învățat pe oameni să grupeze stelele în constelații, ca să se poată orienta mai ușor cu ajutorul imaginilor de pe cer. Adică? Am terminat cu Covidul pe pământ și ne ducem cu el pe Marte, la omuleții verzi?

Sau, dimpotrivă, ne anunță că odată cu varianta asta urmează să ne ia mama zmeilor? Fiindcă bestia asta, Centaurus, seamănă al naibii cu primul călăreț al Apocalipsei. Îi lipsește doar CORONA deși, dacă stăm și ne gândim bine, Centaurus era regele centaurilor, deci e de la sine înțeles că avea și o coroană / CORONA…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here