Germania va reintroduce purtarea măștilor de protecție

Ministrul Justiției din Germania, Marco Buschmann, e de părere că „rolul măștilor în prevenția infectării e indubitabil”.

0
763
views
Foto de Marcelo Migliosi / PxHere

Nemții vor fi obligați să poarte din nou la interior măști de protecție în această toamnă, ca parte a noilor măsuri menite să stopeze răspândirea Covid-19, a declarat ministrul Justiției, Marco Buschmann.

Valul estival al Covid-19 deja „își pierde din suflu” în țară, „dar trebuie să luăm foarte în serios ceea ce ne așteaptă toamna și iarna”, a spus Buschmann într-un interviu acordat vineri la Berliner Morgenpost.

Ministrul a spus mai și că guvernul se pregătește „pe deplin” să lupte împotriva virusului și este încrezător că măsurile de eficientizare a acestei lupte vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie. Acestea vor fi discutate cu autoritățile din cele 16 state ale Germaniei luna viitoare și trimise parlamentului în septembrie.

„Eficacitatea măștilor pentru persoanele aflate la interior este de necontestat. De aceea, o anumită cerință de mască la interior va juca cu siguranță un rol în conceptul nostru de combatere a viusului.”, a spus el.

Potrivit lui Buschmann, cabinetul a lucrat deja la dezvoltarea cerințelor privind măștile pentru transportul public.

Totuși, ministrul a subliniat că noile reguli anti-Covid ale Germaniei nu ar fi „disproporționate” și ar avea ca scop protejarea nu doar a sănătății oamenilor, ci și a drepturilor fundamentale ale acestora.

„Suntem de acord în cadrul coaliției că nu vor mai exista blocaje, nu vor mai exista închideri generale de școli și nicio oprire de circulație. Acestea sunt instrumente nepotrivite în al treilea an de pandemie”, a spus el.

„Închiderea brutală a oamenilor în case sau oprirea vieții publice nu mai sunt de actualitate”, astfel de măsuri fiind o imitare a „condițiilor chineze”, a spus Buschmann, care este membru al Partidului Liber Democrat Liber (FDP), în general cu atitudini anti-lockdown.

Ministrul se referă, desigur, la lockdown-urile stricte introduse în Wuhan, Shanghai și în alte orașe din China în timpul pandemiei.

Guvernul german de dinainte, al cancelarului Angela Merkel, a recurs, de asemenea, la lockdown și la starea de necesitate în 2020 și 2021 pentru a stopa creșterea infecțiilor.

Asemenea măsuri sunt nejustificabile din cauza „efectelor psihice și socio-psihologice mari, ca să nu mai vorbim de consecințele pentru educația tinerilor… O piatră de moară a fost pusă la gâtul unei întregi generații de elevi și studenți”, a spus ministrul justiției.

La începutul acestei săptămâni, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut țărilor să reintroducă „măsurile sociale de sănătate publică, cum ar fi mascarea, distanțarea și ventilarea spațiilor publice”.

Pandemia „nu este nici pe departe sfârșită”, a insistat el, subliniind numărul tot mai mare de cazuri de Covid-19 în această lună. În săptămâna 4-10 iulie au fost raportate peste 5,7 milioane de noi infecții, în creștere cu 6% față de săptămâna precedentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here