Vaccinul antigripal, gata din 15 septembrie

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că un milion de doze de vaccin antigripal vor fi disponibile după data de 15 septembrie.

0
1045
views
Ministerul Sănătății intră cu pregătirile împotriva gripei pe ultima sută de metri

Ministerul Sănătății intră cu pregătirile pentru sezonul gripei în linie dreaptă. Conform unui comunicat postat pe pagina oficială s-a semnat contractul pentru 1 milion de doze care vor costa nu mai puțin de 11,2 milioane lei.

Livrarea se va face de către fericitul câștigător al licitației publice (doar nu ați crezut că a fost achiziționat, fără bătaie de cap, de la Institutul Cantacuzino) direct la direcțiile de sănătate publică.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în spitale, beneficiarii fiind persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, pensionari trecuți de 65 de ani – aceștia fiind una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii -, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Odată cu venirea toamnei, specialiștii recomandă populației să respecte cu strictețe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor de unică folosință pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, mai ales când e vorba de gripă.

Conform statisticilor Eurostat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here