Se schimbă legea în domeniul sănătății

0
749
views

Conform unei postări de pe contul oficial de Facebook, Ministerul Sănătății va primi sprijin din partea Biroului Regional Europa al Organizației Mondiale a Sănătății pentru derularea unor proiecte importante din domeniul sanitar.

Sursa foto: contul de Facebook al Min. Sănătății

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a discutat în data de 28 august cu dr. Nedret Emiroglu, directorul pentru urgențe în sănătate publică și boli transmisibile și Maria Magdalena Meulenbergs, directorul parteneriatelor strategice din cadrul Biroului Regional al OMS pentru Europa.

În timpul întâlnirii s-a stabilit că reprezentanții OMS vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. În prezent, o echipă de specialiști lucrează la elaborarea noului „Cod de legi ale Sănătății” în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanțare externă.

„Am discutat cu reprezentanții OMS și despre situația vaccinării împotriva rujeolei. Campania „door to door”, de informare și educare a părinților cu privire la imunizare, precum și de creștere a gradului de acoperire vaccinală în rândul comunităților vulnerabile, inițiată de Ministerul Sănătății în colaborare cu partenerii externi în județul Bacău, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe județe din Moldova au replicat deja campania după modelul celei realizate în județul Bacău și intenționăm să mergem și în alte zone din țară, cum ar fi Mehedinți și Caraș Severin, pentru a desfășura campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel național a acestui tip de campanii, în care cântărește foarte mult și sprijinul autorităților locale”, a spus Sorina Pintea.

De asemenea, reprezentanții Biroului Regional OMS Europa vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unor documente de lucru în cadrul evenimentelor din domeniul Sănătății ce se vor desfășura anul viitor în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Conform Eurostat, în 2016 în România erau înregistrate 684 de paturi la 100.000 de locuitori, în creștere netă față de 2011 când închiderea spitalelor a dus acest indicator la numai 612 / 100.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here