John McCain omagiat la București

0
1092
views

John McCain (81 de ani) a decedat pe 26 august, la numai câteva zile după ce familia anunțase că politicianul a renunțat la tratamentul pentru cancerul cerebral pe care îl descoperise în urmă cu doi ani.

John McCain omagiat peste ocean și la București. Captură foto: site oficial

McCain a fost unul dintre politicienii importanți de la Washington în ultimii 40 de ani, cariera sa politică atingând culmea în 2008 când a candidat împotriva lui Barack Obama în campania prezidențială. Începând cu 1987 McCain a fost senator de Arizona timp de 31 de ani.

Cu prilejul decesului său (așteptat de ceva vreme) mass-media s-a întrecut în laude aduse fostului politician, scoțând în evidență mai ales prizonieratul din Vietnam sau gesturile de curtoazie făcute față de Obama în campania prezidențială amintită mai sus. Totuși, jurnaliștii au trecut sub tăcere momentele controversate din cariera lui McCain, mai ales din ultimii 10 ani, când a fost implicat în răsturnarea regimurilor din Libia și Ucraina și în susținerea opoziției armate împotriva lui Bashar Al-Assad. De altfel criticii nu au pierdut prilejul să le reamintească admiratorilor lui McCain „blestemul lui Assad”, #assadcurse:

La București, politicienii noștri și alți băgători în seamă s-au întrecut în a-i aduce omagii dispărutului. Pe pagina sa de Facebook fostul premier, Victor Ponta, a declarat că „John McCain a fost o personalitate remarcabilă şi un politician demn de admiraţie!” Mircea Geoană, citat de Agerpres, e de părere că „McCain a fost un titan al politicii americane”. Ambasadorul nostru la Washington, dl. Maior, a declarat pentru news.ro că John McCain era la curent cu chestiunile politice din România. Fostul consilier prezidențial Ioan Stanomir, tot pe Facebook e de părere că a trecut la cele veșnice „un erou și un conservator american”. Până și Cătălin Tolontan, jurnalistul sportiv care din când în când mai publică anchete cu agenți SRI și mamuți iradiați a simțit nevoia să scrie două vorbe pioase. Etc.

Mai puțin impresionați, criticii din mass-media alternativă și din mediile progresiste, pacifiste și de stânga nu au ratat prilejul de a scoate în evidență toate războaiele pe care John McCain le-a promovat, ca politician:

După cum se vede lista este impresionantă. Ceea ce nu e de mirare pentru un om care a cântat la un moment dat „Să bombardăm, să bombardăm, să bombardăm Iranul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here