Hyundai Construction Equipment a început construcția unui nou centru, imens, de evaluare a fiabilității echipamentelor

Gigantul coreean va construi noul centru în Yongin, un oraș de aproape 1 milion de locuitori din apropierea capitalei Seul

0
1494
views
Hyundai va testa aici viitoarele stivuitoare și excavatoare
Viitorul centru de evaluare al Hyundai Construction Equipment se va întinde pe 4 hectare și va semăna cu un uriaș vas de croazieră

Hyundai Construction Equipment a făcut anunțul pe data de 18 septembrie, când conducerea companiei a organizat și o ceremonie în onoarea deschiderii lucrărilor la această impozantă construcție. Tot centrul va avea o suprafață totală de 40.000 de metri pătrați (4 hectare) și va necesita o investiție de 58,7 milioane euro.

Dar ce este Hyundai Construction Equipment? La nivelul publicului larg, Hyundai este un brand asociat exclusiv cu producția de automobile ieftine și rezistente, dar gigantul coreean este implicat de fapt într-o multitudine de direcții tehnologice prin diviziile sale. Astfel, Hyundai Construction Equipment (HCE) este divizia de utilaje a conglomeratului Hyundai, responsabilă de producția de excavatoare, stivuitoare (diesel, electrice) și alte utilaje industriale.

Prin această investiție HCE intenționează să-și extindă capacitățile de testare din Ulsan. Noul centru de evaluare va fi finalizat în august 2020. Una din caracteristicile sale e dată de calitatea echipamentelor care vor fi integrate. În laboratorul de anduranță, de exemplu, va exista un simulator de vreme extremă care va putea produce condiții microclimatice cu temperaturi între -40° C și +80° C, similare lucrului în mediu polar sau în deșert. Simulatorul va fi însoțit de diverse alte echipamente de testare și măsurare de ultimă generație. La noul centru se va desfășura o activitate de cercetare intensă, HCE având contracte cu mai multe universități sud coreene în acest sens. Pe termen mediu cercetările vor viza dezvoltarea unor tehnologii eco-prietenoase, eficiente energetic, slab poluatoare fonic, astfel încât toate echipamentele Hyundai să se poată încadra în normele și normativele eco din ce în ce mai dure atât la nivelul UE, cât și al celor mai mari economii mondiale.

Kim Gwnag-min, vicepreședintele Hyundai Construction Equipment pentru operațiuni de cercetare-dezvoltare a declarat: „Când centrul de evaluare va fi gata toate verificările preliminare, de la  componentele hidraulice și mecanice până la produsele finite, vor fi mult mai performante, ceea ce va duce la creșterea competitivității echipamentelor noastre. Având în vedere că brandul de echipamente și utilaje Hyundai devine tot mai cunoscut la nivel mondial, creșterea calității va accelera creșterea cotei noastre de piață.”

În septembrie a avut loc „Korea-Romania Industry Expo” la București

Publicul din România a putut face cunoștință cu diverse produse industriale coreene recent, în septembrie 2019, cu prilejul primei ediții a expoziției-târg „Korea-Romania Industry Expo” care a avut loc la București, pe esplanada de la Sala Polivalentă. Evenimentul, organizat de mai mulți parteneri, printre care și Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, a fost însoțit de un „Forum de afaceri româno-coreean” la care a participat și E.S. Kim Yong-Ho, ambasadorul Republicii Coreea la București.

În România stivuitoarele Hyundai sunt distribuite exclusiv de societatea comercială Util SPC din Giurgiu, o companie binecunoscută în piața de stivuitoare și intralogistică, aflată azi în top 20 companii din județul Giurgiu după cifra de afaceri. Util SPC este o companie cu capital integral românesc care în aproape 20 de ani a crescut de la nivelul unui mic dealer de stivuitoare bulgărești Balkancar la nivel de distribuitor național de utilaje, echipamente și alte accesorii pentru intralogistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here