Lovitură de teatru: cardurile rusești MIR devin acceptate în Coreea de Sud

Coreea de Sud pare să spargă unitatea lumii civilizate în fața Rusiei. Cardurile rusești MIR vor putea fi utilizate la cumpărături în Seul.

0
215
views

carduri de credit

BC Card, cea mai mare companie de procesare a plăților din Coreea de Sud, s-a afiliat mai întâi cu NSPK pentru a procesa sistemul național de plăți rus „Mir” pentru cei 3,2 milioane de comercianți autohtoni. NSPK este o companie națională rusă de sisteme de carduri de plată, operatorul sistemului național de plăți „Mir”.

Datorită cooperării dintre cele două entități, vizitatorii ruși își vor putea folosi propriile carduri Mir în Coreea de Sud, mult mai convenabil.

Ca sistem național de plată rus, Mir are 158 de emitenți și 265 de achizitori. Sistemul de plăți Mir este acceptat momentan doar 11 țări și teritorii. Cele mai importante dintre acestea sunt Rusia, firește, dar și Turcia și Vietnam. Restul sunt țări din CSI (Kazahstan, Uzbekistan etc.) sau teritorii cu probleme precum Osetia de Sud și Abhazia (teritorii separatiste din Georgia). Potrivit NSPK, începând cu data de 1 mai 2021 au fost emise în Rusia 98,7 milioane de carduri.

Datorită cooperării dintre NSPK și BC Card rușii care vizitează Coreea de Sud vor putea folosi propriul card de credit sau de debit Mir în magazinele celor 3,2 milioane de comercianți reprezentați de BC Card în Coreea de Sud.

În prealabil, BC Card a cooperat cu NSPK pentru a-și afilia rețeaua de plăți, astfel încât să își stabilească infrastructura de plată transfrontalieră și să elimine necesitatea unei taxe de schimb suplimentare pentru plățile internaționale. BC Card își va actualiza în mod continuu rețeaua internă de ATM-uri și terminale POS pentru a accepta cardurile Mir fără sincope.

Choi Won-seok, CEO al BC Card, a declarat că „prin cooperarea cu NSPK, am demonstrat din nou că tehnologia noastră de procesare a plăților e cea mai puternică și că noi dispunem de cea mai mare infrastructură de plăți din Coreea de Sud”. De asemenea, a adăugat el, „Ne vom strădui în mod continuu să oferim o experiență diversificată deținătorilor de carduri Mir cărora le vom oferi modalități comode de plată și o tehnologie inovatoare, astfel încât să ne bucurăm mult mai plăcut de comerțul în țara noastră și să extindem tranzacțiile reciproce”.

La rândul său, Vladimir Valerievich Komlev, CEO al NSPK, a declarat că „este o mare plăcere să cooperăm cu BC Card, cea mai importantă companie de plăți din Coreea de Sud. Împreună, vom continua eforturile pentru a ne asigura că deținătorii de carduri Mir își vor putea folosi cardurile în mod convenabil. Călătorii în Coreea de Sud, odată ce situația epidemiologică se stabilizează și se reiau zborurile între Moscova și Seul, vor putea să cumpere tot ce își doresc”.

Înțelegerea reprezintă fără îndoială o lovitură majoră dată sancțiunilor anti-ruse și încă nu e clar de ce o entitate coreeană atât de importantă a ales să facă pasul acesta. Imediat după 24 februarie occidentalii au tăiat Rusia de la sistemele de plăți universale, inclusiv de la cardurile consacrate VISA și Mastercard. Pentru o scurtă perioadă de timp turiștii ruși surprinși „în deplasare” s-au trezit că nici măcar nu-și mai pot accesa banii. Aceste măsuri aveau în vedere fără îndoială enervarea populației rusești și declanșarea unei revolte împotriva regimului. Se pare că lucrurile funcționează, însă, după principiul „unde dai și unde crapă”. De unde sistemul de plăți „Mir” era marginal chiar și în Rusia, unde era dominat clar de mult mai consacratele VISA și Mastercard, acum devine încetul cu încetul de importanță globală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here