Donald Trump a respins propunerea Comisiei Europene legată de tarifele auto

Președintele american a comparat politicile europenilor cu ale Chinei și a refuzat propunerea Comisiei Europene de a se renunța complet la tarifele vamale pe autoturisme.

0
817
views
Donald Trump nu e dispus să renunțe la tarifele vamale pe piața auto.

Conform informațiilor obținute de Bloomberg, Donald Trump ar fi de părere că „eliminarea tarifelor nu e bună, deoarece obiceiurile de consum ale europenilor îi fac să cumpere mașinile lor, nu pe ale noastre”.

Comentariile lui Trump vin doar la câteva ore după ce Comisarul European însărcinat cu comerțul, suedeza Cecilia Malmström, le-ar fi explicat parlamentarilor europeni că „Uniunea Europeană e dispusă să elimine toate tarifele vamale dacă și SUA va face același lucru”. Mașinile fuseseră până atunci excluse din discuția privitoare la tarifele vamale dintre cele două părți.

Trump nu și-a ascuns antipatia față de Uniunea Europeană, declarând reporterilor Bloomberg că „Uniunea Europeană se comportă la fel de rău ca și China, doar că la o scară mai mică”. Aceste declarații vin la o lună după ce Trump se întâlnise cu Juncker (președintele Comisiei Europene) la Casa Albă și stabiliseră împreună că e nevoie de un tratat comercial care să privească bunurile industriale, dar, la insistența SUA, discuția nu inclusese și mașinile. Trump declara că își dorește ca tarifele vamale să fie zero, dar și subvențiile pentru bunurile industriale să fie tot zero.

Politicienii europeni și liderii din industria auto le promiseseră americanilor că vor renunța la taxa vamală de 10% pe mașinile de pasageri. Problema e că americanii au un tarif vamal de 25% pe camionete, la care nu vor să renunțe, deoarece segmentelor camionetelor e cel mai profitabil de pe piața internă din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here