În Japonia va începe prima Cupă Mondială de Rugby fără România

Cupa Mondială de Rugby 2019 va începe în Japonia peste câteva zile. Din păcate România, una dintre puținele echipe care participaseră la toate cupele mondiale de până acum, va absenta.

0
1037
views
Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, la o ceremonie premergătoare deschiderii Rugby World Cup 2019
Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, la o ceremonie premergătoare deschiderii Rugby World Cup 2019

Peste câteva zile, mai precis pe 20 septembrie, în Japonia se va juca primul balon din cadrul Cupei Mondiale de Rugby 2019. Primul meci va fi între selecționata țării gazdă, Japonia, și Rusia.

RWC 2019 va fi prima competiție de acest gen organizată pe pământ asiatic. Japonezii au investit enorm în acest sport în ultimii 15-20 de ani – în primul rând prin naturalizarea multor jucători de valoare – ceea ce a dus rugbyul japonez la cea mai mare performanță din istorie, victoria senzațională cu 34-32 împotriva Africii de Sud la RWC 2015.

Din păcate, pentru prima oară de la ediția inaugurală din 1987, echipa României nu va fi prezentă la această mare sărbătoare a sportului cu balonul oval. România făcea parte dintr-un grup select de 11 națiuni care participaseră la toate cupele mondiale precedente. Acum au mai rămas 10. Și mai rău, România nu a pierdut pe teren calificarea la RWC, ci la masa verde, pentru că s-a descoperit că pe parcursul preliminariilor ai noștri folosiseră un jucător naturalizat, Sione Fakaosilea, care mai jucase în tinerețe în naționala de rugby în 7 a statului Tonga. În locul României s-a calificat Rusia.

România nu a fost niciodată o forță de speriat, dar în majoritatea participărilor a reușit măcar să obțină o victorie. La ultima ediție, din 2015, băieții noștri obținuseră o victorie entuziasmantă împotriva Canadei, 17-15, după ce la un moment dat canadienii conduceau cu 15-0. Astfel, bilanțul general al participărilor României la Cupa Mondială de Rugby e de 8 participări și 6 victorii. La fotbal echipa României nu doar că nu a mai participat la un Campionat Mondial de 21 de ani, dar ultima sa victorie datează din data de 22 iunie 1998, acel 2-1 cu Anglia.

Campioana mondială din 2015 este selecționata „All Blacks” (Noua Zeelandă) care deține și recordul de titluri deținute, trei (1987, 2011 și 2015). Deși „All Blacks” sunt mari favoriți la casele de pariuri, surpriza poate veni oricând din partea marilor sale rivale. Australia (două titluri), Africa de Sud (două titluri) și Anglia (un titlu) au gustat deja din cupa victoriei, în timp ce Franța (3 finale) poate fi oricând o mare pretendentă la titlu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here