Semifinala Halep – Muguruza de la Australian Open se va juca la 35 de grade

Mâine se anunță o zi cu adevărat „de foc” pentru Simona Halep. Singura veste bună este că poimâine, când se vor juca semifinalele băieților, se va încălzi și mai mult.

0
1061
views
Căldură mare
Căldură mare. Foto: Pixabay

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Australian Open, ediția 2020, după ce a învins-o în sferturile de finală pe Anett Kontaveit (Estonia) cu 6-1, 6-1 în mai puțin de o oră de joc. În semifinale va juca împotriva Garbinei Muguruza, care se află într-o evidentă revenire de formă, după un an și jumătate în care cariera ei a părut că deraiază definitiv.

Ultima oară când Muguruza a jucat într-o semifinală de grand slam a fost tot împotriva Simonei, la Roland Garros 2018. Atunci Simona a făcut un meci perfect și a „executat-o” pe jucătoarea din Spania cu un scurt 6-1, 6-4. Ulterior Simona a câștigat trofeul, după o finală cu Sloane Stephens.

Meciul de acum va avea însă alte coordonate de disputare. Muguruza e într-o evidentă revenire de formă și amintește de jucătoarea care în urmă cu câțiva ani ajungea nr. 1 mondial și câștiga două trofee de grand slam. Simona, la rândul ei, nu mai are nimic de demonstrat nimănui. A fost nr. 1, a câștigat turnee de grand slam, deține recordul de săptămâni consecutive în top 10, e în top 5 câștiguri all time cu peste 30 de milioane de dolari. Acum joacă fără nici o apăsare. Lipsa de stres va putea fi un avantaj pentru Simona în fața unei jucătoare care vrea să demonstreze întregii lumi că încă mai are resurse pentru a conta la vârf.

Însă marea necunoscută va fi dată de felul în care cele două jucătoare vor reacționa la căldura sufocantă ce se anunță la ora meciului. Conform prognozelor meteo, mâine la Melbourne, la ora meciului, vor fi 35 de grade. Teoretic, jucătoarea mai mignonă, care pune mai puțină forță în lovituri, va fi mai avantajată. Muguruza a arătat nu o dată, pe parcursul acestui turneu, că nu tolerează bine căldura din Australia. În turul 1 a început cu un set pierdut la 0 cu Shelby Rogers, părând că va leșina pe teren. Și vremea era perfectă, 23 de grade cu soare. Chiar și în sfertul de finală cu Pavliucenkova, jucat la 28 de grade, a părut că nu mai rezistă mult pe teren, dar norocul ei a fost că și adversara – care e recunoscută că nu are câtuși de puțin o constituție de sirenă – a fost sufocată de căldură, mai ales în partea a doua a meciului.

Însă la 35 de grade lucrurile vor sta cu totul altfel. Căldura va fi la fel de dură pentru ambele jucătoare. Chiar dacă pe hârtie Simona pleacă favorită, felul în care cele două jucătoare se vor adapta la condițiile climaterice va cântări probabil decisiv în rezultatul meciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here