RWC 2019: Anglia bate Noua Zeelandă și joacă finala!

All Blacks au pierdut primul meci la Cupa Mondială din 2007 încoace și, cu acest prilej, au pierdut și titlul mondial. Anglia joacă finala.

0
960
views
Anglia a bătut Noua Zeelandă
Anglia a bătut Noua Zeelandă în prima semifinală de la Cupa Mondială. Foto: situl oficial al RWC 2019

Anglia a reușit imposibilul și a eliminat Noua Zeelandă după un meci senzațional, câștigat cu 19-7, după ce la pauză conducea cu un incredibil 10-0. Practic, acesta a fost abia al doilea meci din istoria participărilor „All Blacks” la Cupa Mondială în care tripla campioană mondială nu a reușit să înscrie până la pauză nici măcar un punct. Primul a fost tot o semifinală, aceea pierdută cu 6-16 împotriva Australiei, în urmă… cu 28 de ani!

Prima repriză a fost dominată tactic de englezi, care au jucat ireproșabil, ținându-și permanent adversarii la mare distanță de buturile proprii. Neo-zeelandezii nu au ajuns deloc în 22-ul englez și au trecut doar de câteva ori mijlocul terenului.

Ambiția englezilor s-a văzut încă din primele minute, când au reușit să marcheze primul eseu prin Tuilagi. Apoi și-au văzut de joc, extrem de concentrați, continuând să puncteze prin transformări. Noua Zeelandă nu a reușit decât un eseu, în repriza a doua, ca urmare a unei greșeli copilărești a englezilor. Aceștia s-au încurcat la executarea unei margini la 5 metri de terenul propriu, aruncând mingea drept în brațele lui Savea, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Scorul putea fi mult mai mare dacă arbitrajul video nu le-ar fi anulat englezilor alte două eseuri. Ambele au fost anulate în urma unor decizii de mare finețe (un „ofsaid” aproape insesizabil și o pasă „înainte” la fel de greu de văzut) care, în lipsa arbitrajului video, cu siguranță că nu ar fi fost posibile.

Anglia devine, așadar, prima finalistă a Cupei Mondiale din Japonia și așteaptă să vadă care va fi echipa împotriva căreia va lupta pentru trofeu. Mâine se va juca a doua semifinală între Țara Galilor și Africa de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here